مقالات

تاریخچه پیدایش صندلی اداری

تاریخچه ساخت صندلی های اداری

 

صندلی اداری یا صندلی دفتری، نوعی صندلی است که به منظور استفاده در محل کار طراحی شده است. در اغلب موارد این نوع صندلی ها چند عدد چرخ برای تسهیل در حرکت، قابلیت چرخش،  و تنظیم ارتفاع دلخواه را دارند. صندلی های مدرنِ اداری معمولا دارای یک پایۀ تکی و معین برای قرارگیری حجم بار هستند که دقیقا در زیر نشیمنِ صندلی قرار می گیرد. این پایه در نزدیکی زمین به چند پایۀ کوچکتر تقسیم می شود که اغلب چرخدار هستند و کاستور (چرخ صندلی) نامیده می شوند. صندلی های اداری در اواسط قرن ۱۹ زمانیکه کارمندان بیشترِ وقت خود را صرف نشستن روی صندلی ها می کردند، دچار تحول شدند که منجر به تغییر برخی ویژگی های این نوع صندلی شد.

تاریخچه

یکی از اولین نوآوری ها در زمینۀ صندلی های اداری توسط چارلز داروین که معتقد به مکتبِ طبیعت گرایی بود،  انجام شد. او برای دسترسی آسان تر و سریع تر به نمونه های خود، چند چرخ در زیر صندلی خود قرار داد. با پیشرفت راه آهن در اواسط قرن ۱۹، کسب و کارهای نوینی ایجاد شد که فراتر از کسب و کارهای خانگی بودند و تمرکزی بر تقسیمات وزارت خانه ها و ادارات در شهر های دیگر نداشت. همانطور که این کسب و کارها مناطق خدماتی را گسترش می داد، کارکنان اداری دیگر مسئول اجرای دستورات، حسابداری، و مکاتبات بودند.

در حالی که امور اداری در حال گسترش بود، آگاهی از محیط کار، فنآوری، و تجهیزات نیز به بخشی از فرهنگِ ادارت تبدیل شد تا قدرت تولید را افزایش دهد. این آگاهی موجب طراحی صندلی هایی بخصوص برای کارمندان اداری شد که صندلی اداری نام داشت. این امر توجه اتو فون بیسمارک (صدر اعظم آلمان) را جلب کرد که در زمان خود صندلی های اداری را در مجلس رواج داده بود. مخترع آمریکایی توماس ای. وارن (1808) نوعی صندلی بنام Centripetal Spring Armchair را در سال 1849 طراحی کرد که توسط شرکت صندلی سازی آمریکایی در نیویورک به تولید رسید. این صندلی اولین بار در سال 1851 در نمایشگاهی بزرگ در لندن ارائه و رونمایی شد.
صندلی اداری بصورت استراتژیک برای افزایش قدرت تولید برای کارمندان دفتری طراحی شده است که به آنها اجازه می دهد بدون خستگی ساعت ها رو ی صندلی خود بنشینند. صندلی چرخدار این قابلیت را دارد که کارمندان در عین حال که روی صندلی خود نشسته اند، بتوانند به راحتی در محیط کارشان به قسمت های مختلف دسترسی داشته باشند و به این صورت در وقت و انرژی که برای ایستادن صرف می کنند، صرفه جویی شود. نشیمنِ چوبی آن باعث می شود پشتِ کارمندان دقیقا در صندلی قرار گیرد و قسمت پشتی و دسته های صندلی نیز باعث راحتی بیشتر آنها می شود. بسیاری از این صندلی ها مانند صندلی های مدرن دیگر، تا حدی قابل تنظیم هستند و حداکثر راحتی را در زمان کار برای کارمندان فراهم می کنند.

انواعی از صندلی های اداری

انواع مختلف صندلی اداری

انواع مختلف صندلی اداری وجود دارد که برای نیاز های مختلف طراحی شده است. ساده ترینِ آنها صندلی کار است که معمولا فاقدِ قسمت پشتی کمری و تکیه گاه سر است. با توجه به اینکه این نوع صندلی های اداری راحت نیستند، نمی توان بیش از چند ساعت روی آنها نشست. البته به نسبت صندلی های دیگر، این نوع صندلی فضای بیشتری برای جابجا شدن دارند. صندلی هایی که پشتی متوسطی دارند، راحتی بیشتری را برای قسمت پشت بدن فراهم می کنند و چون از طراحی مناسبی برخورداند، می توان تا 4 ساعت یا بیشتر بر روی آنها نشست. صندلی هایی با پشتیِ بالاتر، مانند مدل هرمن میلر آئرون  (Herman Miller Aeron) برای مدت زمان طولانی تر مناسب هستند. صندلی هایی با پشتیِ کامل، بطور مناسبی از سر و پشت بدن محافظت می کند. بسیاری از این نوع صندلی ها برای نشستن های طولانی مدت بیش از 8 ساعته طراحی شده اند. این نوع صندلی ها مناسب ترین نوع برای اداره و محل های کار می باشند.